Αρχική Σελίδα Χάρτης Ιστοσελίδας Επικοινωνία     
 
  


 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΚ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις 11.01.10

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τελωνειακός κλάδος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα είναι στοιχεία τα οποία κυριαρχούν στο σύνολο των συναδέλφων για την προοπτική και το μέλλον της τελωνειακής υπηρεσίας, η οποία είναι σε συνεχή απαξίωση και σε πλήρη αποτελμάτωση και δεν διαφαίνεται θετική πρωτοβουλία από πλευράς πολιτικής ηγεσίας. Η αμφισβήτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας κεκτημένων είναι μεθοδευμένη και διαρκής.
Οι πολιτικές επιλογές της διακυβέρνησης της Ν.Δ. έχουν την κύρια ευθύνη. Συνυπεύθυνη όμως είναι και η ηγεσία της ΔΑΚΕ-Τ (Ο.Τ.Υ.Ε.) με τον τρόπο το οποίο διαχειρίστηκε το σύνολο των κλαδικών θεμάτων. Θεσμοί δεκαετιών, κατέρρευσαν (ΔΕΤΕ, ΤΕΑΔΥ) και οι αγώνες των συναδέλφων στηλιτεύτηκαν. Ευθύνη όμως αναλογεί σ’ όλους μας, κυρίως στις παρατάξεις αλλά και στους συναδέλφους.
Στην συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2010, επιβάλλεται όλοι μαζί, συλλογικά-δημοκρατικά-δημιουργικά, να απαντήσουμε άμεσα στις προκλήσεις των καιρών, να τοποθετηθούμε επί των κυβερνητικών επιλογών και να προτείνουμε λύσεις διεξόδου από την σημερινή κρίσιμη κατάσταση της υπηρεσίας. Επιβάλλεται να αποκτήσουμε ξανά την χαμένη υπηρεσιακή και συνδικαλιστική μας αξιοπιστία. Οι θέσεις και οι απόψεις όλων μας, αλλά κυρίως οι αποφάσεις της συνδιάσκεψης πρέπει να αποτελέσουν αφετηρία για την ανάταση και την αναβάθμιση του κλάδου, καθώς και την διασφάλιση των οικονομικών μας δεδομένων.
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ:
* Απολογισμός τριετίας 2007-2009. Πρόγραμμα δράσης 2010-2012.
* Οργανωτική δομή-Λειτουργία της παράταξης και αρχές δεοντολογίας αυτής.
* Η προοπτική και το μέλλον της Τελωνειακής υπηρεσίας (Ηλεκτρονικό Τελωνείο-Αναδιάρθρωση υπηρεσιών - Απλούστευση διαδικασιών).
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ:
* Όλοι οι εκλεγμένοι σύνεδροι της παράταξής μας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ο.Τ.Υ.Ε.
* Τα μέλη των Γραμματειών των πρωτοβάθμιων ΠΑΣΚ-Τ.
* Η προσωρινή Γραμματεία η οποία εκλέγεται με ευθύνη των εκλεγμένων μελών του Γ.Σ. της Ο.Τ.Υ.Ε. και του Δ.Σ. των Ενώσεων στις Περιφερειακές Ενώσεις όπου δεν υπάρχουν πρωτοβάθμιες ΠΑΣΚ-Τ.
Επισημαίνεται ότι το κόστος μεταφοράς των συνέδρων επιβαρύνει αποκλειστικά τις πρωτοβάθμιες ΠΑΣΚ-Τ.
Οι προτάσεις όλων των συναδέλφων μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ –ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ 2010

Για την ΠΑΣΚ – ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
   O.T.Y.E. © 2008-19